Garnfavoritter til Ullungen
Ullungen ble gitt ut i 2016, og er en bok hvor oppskriftene ikke har anbefalt garn, men samme strikkefasthet. Da kan du enkelt lage deg sett i nettopp ditt favorittgarn enten det er Drops Merino Extra Fine, Hillesvåg Sol Lamull, Sandnes Alpakka eller hva som helst annet som gir deg 22 masker på 10 cm omkring p 3,5.
Nå i august 2019 skal vi kjøre en samstrikk på Ullungen, så da passet det fint å trekke frem noen av mine garnfavoritter!
Boken i trykket utgave er forsåvidt utsolgt nå, og vi trykker nok ikke opp igjen med det første, men vi har laget en digital utgave og fysiske bøker finnes nok fortsatt i noen garnbutikker og på biblioteket.
Alle oppskriftene ligger også enkeltvis digitalt her inne, men da får du jo ikke tipsene ;)
Ørelapplue
Bergere De France, Pur Merinos, 29126
Dette garnet er nesten umulig å få tak i, muligens gått ut, men det er altså merinoull uten superwashbehandling.
Så utrolig deilig, lunt og godt. Egner seg til det meste av jakker, gensere og småstrikk.
Leine Merino, 2 tr er et godt alternativ (og norskt!)
Samt Hillesvåg sol. (Også norsk! Heia lokalprodusert)
Oppskriftene spenner fra 1-5 år i den fysiske boken, noen av de digitale utgavene er senere oppdatert med flere størrelser. Hvis du ønsker deg en størrelse som ikke finnes så ta kontakt - har jeg tid så regner jeg den opp du kan teste den og jeg kan føye den til.
Enkel Bukse
Pickles Pure Wool, 138 & 292
Ren ull gir veldig lette plagg, er mer flekkresistent og har god slitestyrke. Det egner seg til de fleste plagg egentlig, så lenge barnet tolererer det. Bukser er sjeldent inn på huden så kun de mest sensitive regerer spesielt på det.
Pickles Pure Wool er dessuten nokså mykt og har nydelige meleringer.
Hvis du vil vite mer om en av oppskriftene så trykk på bildene
Boken har endel tips og triks, som hvordan sette inn lommer, tre forskjellige snorer, hvordan strikke kontrasfarget linning etc, slik at disse elementene kan tilføres de forskjellige plaggene.
Boken er derfor velegnet til både helt nye strikkere, og til godt vante som liker å leke seg litt med å sette sammen nye elementer.
Det billigste garnet er det du har hjemme, ta alltid et lite raid for å se om du har noe som kan passe til f.eks en kontrastfarget linning eller et par votter før du løper til butikken!
Ørelapplue
Mondial Ande, 734
Nå er riktignok dette garnet gått ut av produksjon, men et hvilket som helst alpakkagarn i riktig strikkefasthet gir et godt resultat. Jeg liker nemlig veldig godt det litt hårete garnet når det skal dusk på, og siden luer ikke utsettes for så mye slitasje kan du bruke veldig mykt og bløtt garn her!
Knapper knapper! Både store og små barn elsker knapper, og kanskje de kan få være med å bestemme hvilke som skal på klærne deres?
Et lite tips..
Strikk Ørelappluen med riller, så matcher den Fridahals.
Strikk glattstrikken i en farge og rillene i en annen så har du et kjempefint sett!
Her er det brukt Sandes alpakka, og håndfarget alpakka fra The Happy Little Dye Pot.
Det er uøkonomisk bruk av både tid og penger å strikke noe som ikke blir brukt, må du strikke sjokkrosa, stryke på dinosaurer eller bruke garn som ikke er så miljøvennlig for å få det til, så får det heller være sånn for nå.
Fridajakka
Dale Pure Eco Wool, 1207
Jeg har strikket denne jakka i mange varianter, til sommer og vinterbruk, og det er faktisk vanskelig å velge en favoritt. Dale Pure Eco har jeg nevnt kvalitetene til tidligere, og det å bruke en tykk ullblanding har gjort at jakken fungerte som ytterjakke om høsten i flere år.
Både lengden på jakka og A-fasongen tilsier at den egner seg godt utapå andre plagg.
Tinde Pelsull er et annet av mine favorittgarn som hadde vært veldig gøy å strikke opp en ny modell i!
Tips: Sommervri
Frida med korte ermer og mønsterborder
ga en fin sommerjakke i flere år.
Strikket i Drops Cotton Merino
Husk at dette er mine meninger, og det er lov å være uenig! Din og min hverdag har ikke nødvendigvis de samme kriteriene, og det er det som er så fint med nettopp denne boken synes jeg: At den fremhever valgmulighetene!